Alexandru Makarovitsch (video)

Alexandru (Alexandre) Makarovitsch s-a născut în 1937, la Bucureşti, ca descendent al mai multor vechi familii boiereşti din Moldova şi Ţara Românească, precum Makarovitsch, Hasdeu, Sculy-Logotheti, Izvoranu, Leurdeanu, Esarcu.

Este strănepotul în linie directă al generalului Gheorghe Makarovitsch (1843-1930), erou al Războiului de Independenţă de la 1877-1878, în calitate de comandant al divizionului de pompieri Bucureşti, director al Şcolii Fiilor de Militari din Iaşi (care mai târziu i-a purtat şi numele) şi comandant al garnizoanei Bucureşti.

Alexandru Makarovitsch a studiat la Bucureşti, a absolvit Institutul de Construcţii şi a devenit inginer. În paralel, şi-a urmat şi pasiunea pentru pictură şi grafică. În anul 1968 a plecat din România comunistă şi s-a stabilit în Franţa, unde a lucrat pentru Compagnie Bull, în domeniile managementului sistemelor şi al marketingului. Între 1974 şi 2009 a fost profesor asociat în cadrul Institutului de Matematici Aplicate al Université Catholique de l’Ouest. A fost distins cu Ordinul Palmes Académiques în 2007.

Lucrările sale de pictură au fost prezentate în expoziţii colective (Gentilly, Paris, Stockholm, New York) şi personale (Perpignan, Paris, Bucureşti).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.