Flavia și Rodica Coposu (video)

Flavia Coposu-Bălescu şi Rodica Coposu, surorile liderului naţional-ţărănist şi deţinutului politic Corneliu Coposu (1914-1995), provin dintr-o familie de preoţi şi protopopi greco-catolici din Bobota, judeţul Sălaj.

Descind din familiile nobile româneşti transilvănene Ancean de Ciolt şi Vaida de Glod şi sunt înrudite cu personalităţi marcante ale istoriei Transilvaniei, precum Simion Bărnuţiu, Iuliu Maniu şi Alexandru Vaida-Voevod.

Flavia Coposu-Bălescu a făcut studii liceale la Beiuş, într-o şcoală confesională catolică, şi la Blaj şi a absolvit Academia de Studii Economice, unde l-a avut profesor pe Victor Slăvescu. Din cauza „dosarului prost”, a fost nevoită să lucreze la o fabrică de construcţii de la Canalul Dunăre-Marea Neagră. Ulterior a fost contabil la o întreprindere din cadrul Ministerului Construcţiilor de Maşini şi, în cele din urmă, a lucrat ca economist la Ministerul Energiei.

Rodica Coposu a făcut studii liceale la Alba Iulia şi la Şcoala Centrală din Bucureşti. A absolvit Facultatea de Energetică a Institutului Politehnic din Bucureşti şi a lucrat ca inginer la Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE), contribuind la realizarea unor proiecte energetice de amploare.

După 1989, Flavia Coposu-Bălescu şi Rodica Coposu i-au stat alături fratelui lor, în eforturile de democratizare a României.

După trecerea acestuia la cele veşnice, au continuat să apere valorile şi principiile promovate de acesta. Păstrează vie memoria fratelui lor şi prin coordonarea Fundaţiei „Corneliu Coposu”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.