Ion Filitti (Video)

Ion Filitti, născut în 1935, este fiul lui Manole Filitti, refondatorul Jockey Clubului Român după 1989, şi nepotul istoricului Ion C. Filitti (1879-1945), urmaşi ai unei familii boiereşti cu rădăcini în Epir, care i-a dat Ţării Româneşti pe Dositei Filitti, mitropolit al Ungrovlahiei, şi pe Constandie Filitti, episcop de Buzău.

Ion Filitti descinde, prin femei, din dinastiile pământene ale Basarabilor şi Muşatinilor, din Mircea cel Bătrân şi Vlad Ţepeş, din Ştefan cel Mare, din neamul Craioveştilor, din familiile Cantacuzino, Kretzulescu, Văcărescu, Slătineanu, Băjescu, Facca, Razu. Este urmaş direct al domnitorilor Gheorghe Ghika, Grigore I Ghika şi Nicolae Mavrocordat.

Deşi regimul comunist i-a blocat, din cauza „originii sociale nesănătoase”, mai multe încercări de a se înscrie la facultate, şi a fost nevoit să lucreze ca muncitor necalificat, Ion Filitti a reuşit în cele din urmă să-şi obţină diploma de inginer constructor. În 1979 a plecat din România comunistă şi s-a stabilit, împreună cu familia, în Germania, unde a profesat ca inginer. În ultimii ani, a scris mai multe cărţi de călătorie.

Ion Filitti s-a stins din viață la 25 iulie 2020, în Germania.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.