Micul mare erou
“Primăvara anului 1915, 3 mai. Grășenii se întorceau de la discursul juristului Nicolae Titulescu.Trăsurile pline de boieri, nobili și de diplomați se îndreptau spre moșiile lor pentru a discuta noutățile aflate. Din casele acestora se auzeau păreri pozitive și negative; probabil despre țările afectate de război.”
Așa începe povestea scrisă de peste 1100 de copiii, în doar o lună și jumătate.
Cartea Micul mare erou a fost scrisă de copii din 42 de școli din România și din afara granițelor, ı̂n echipă.
Prima școală a construi personajele, iar celelalte 41 de școli au scris fiecare câte un capitol, o aventura ale personajelor imaginate de prima școală. Astfel, a rezultat o carte cu 42 de aventuri imaginate în preajma Primului Război Mondial și a Unirii de la 1918.
Povestea a fost scrisă de mână de către fiecare echipă; fiecare copil a scris maxim o pagina A4, fiecare școală a scris un capitol de 15-20 de pagini A4. Timpul de creație pentru fiecare echipa a fost de 5-10 zile. La final, fiecare școală a pus manuscrisul în plic și l-a trimis organizatorilor pentru a fi încărcat în platforma miculmareerou.ro
Inițiatorii proiectului, Asociația Povestașii și-au propus prin acest proiect să creeze, în anul Centenarului, un erou cu care chiar copiii-autori ai lucrării să se poată identifica. Micul mare erou promovează curajul, patriotismul și atașamentul fata de valorile fundamentale.
Povestașii au mai avut pana acum două proiecte asemănătoare, primul desfășurat în 42 de scoli doar din România, cu care au și stabilit un nou record mondial (cartea cu cei mai mulți autori din lumea) și al doilea, desfășurat doar în școlile din București.
Lasă un răspuns