Yvonne Florescu (video)

Yvonne Florescu s-a născut într-una dintre cele mai vechi familii boiereşti din Ţara Românească, care a dat istoriei României dregători, oameni politici, cărturari, oameni de arme, diplomaţi.

Floreştii erau înrudiţi cu dinastia pământeană a Basarabilor şi cu numeroase vechi familii boiereşti. Bonifaciu Florescu a fost fiul „din flori” al lui Nicolae Bălcescu cu Luxiţa Florescu, iar Ioan Emanoil Florescu a fost un ofiţer destoinic şi a ajuns prim-ministru al României.

Yvonne Florescu este fiica diplomatului Radu Florescu şi a Verei Soepkez, fiica unui bancher născut în Imperiul Austro-Ungar.

Este, de asemenea, sora istoricului Radu R. Florescu.

A copilărit şi s-a format la Bucureşti, dar şi la Berlin, Washington D.C. şi Londra, însoţindu-şi tatăl în timpul diverselor misiuni diplomatice ale acestuia.

A plecat din România, împreună cu familia, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a studiat la Oxford, a predat o vreme, istoria, geografia şi artele, după care a decis să se călugărească, cu numele de Sora John the Baptist, şi s-a alăturat unei mănăstiri catolice din apropiere de München.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.