Irina Vlăducă Marghiloman (video)

Este fiica arhitectului Mihail Butculescu-Marghiloman şi descendenta familiilor boiereşti Butculescu, Marghiloman, Pherekyde, Arion, Cârlova, Otetelişanu, Isvoranu. Străbunica ei, Elena Marghiloman-Pherekyde, a fost sora omului politic conservator şi prim-ministrului Alexandru Marghiloman, Doamnă de Onoare a Reginei Elisabeta a României şi cunoscută pentru activitatea sa filantropică.

Bunica ei, Irina Pherekyde-Butculescu, a fondat Societatea pentru Protecţia Animalelor, a fost Doamnă de Onoare a Reginei Maria şi a făcut parte din numeroase societăţi filantropice.

Irina Vlăducă-Marghiloman a absolvit şcoala de arte plastice „Nicolae Tonitza” din Bucureşti şi, după plecarea din ţară, a studiat designul în Germania.

Este căsătorită cu arhitectul Gheorghe Vlăducă, împreună cu care a înfiinţat o firmă de design şi arhitectură la Frankfurt, şi au o fiică, Alexandra Irina, şi ea tot arhitect.

După 1989, s-a dedicat recuperării şi restaurării reşedinţelor familiei. În acelaşi timp, militează pentru o mai bună cunoaştere a rolului istoric al străunchiului său, Alexandru Marghiloman. Este cetăţean de onoare al municipiului Buzău şi îşi propune să înfiinţeze Fundaţia „Alexandru Marghiloman”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.