Simona Vrăbiescu Kleckner (video)

Simona M. Vrăbiescu Kleckner este descendenta unui vechi neam boieresc din Oltenia, Vrăbieştii, înrudiţi cu alte mari familii precum Vorvorenii. Este fiica lui George Vrăbiescu, unul dintre cei mai valoroşi jurişti ai României interbelice.

A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, dar nu şi-a putut practica meseria în România comunistă, din cauza „originii sociale nesănătoase”. În 1965 a emigrat în Statele Unite ale Americii, unde a studiat biblioteconomia şi şi-a construit o carieră internaţională în domeniul biblioteconomiei juridice. Are masterate în informatică (Columbia University, 1969) şi în drept internaţional public (New York University, 1973). Dintre funcţiile ocupate, menţionăm: şef al Bibliotecii Juridice ONU (1975-1986), director al Bibliotecii Curţii Federale de Comerţ Internaţional a SUA (1987-1996).

După 1989, ca o continuare a eforturilor depuse în direcţia eliberării României de sub comunism şi a democratizării ţării, Simona Vrăbiescu Kleckner a fost consilier personal al Preşedintelui Emil Constantinescu, în perioada 1999-2000. A scris mai multe cărţi autobiografice: O mărturie provocată – 1995-2000, Din Exil – Lobby în SUA pentru România, 1990-1998, Pe urmele mele în două lumi: România – SUA. Romanul unei vieţi, cronica unei epoci (2 volume). În 2008 a primit, de la Regele Mihai I al României, Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.